Taalvouten meteen zien op uw smartphone

22 mei 2013 | Door redactie

Iedereen maakt wel eens een taalfout, maar als een bedrijf of overheidsinstelling dat doet, vindt u dat vast erger. Wie goed om zich heen kijkt, ziet dat taalfouten overal voorkomen. Op borden in winkels en langs wegen bijvoorbeeld. Taalvoutjes plaatst elke dag een foto van die fouten op Facebook. Nu is er ook een app waarmee u de berichten meteen op uw smartphone te zien krijgt.

Allerlei opschriften op borden op straat en in winkels kunnen taalfouten bevatten. Of het gaat om teksten voor reclame, routebeschrijvingen, waarschuwingen, instructies of informatie, er kunnen taalfouten in zitten. De Facebook-pagina Taalvoutjes plaatst elke dag een of meer foto’s van deze fouten. Heeft u geen Facebook, dan kunt u de taalfouten voortaan ook via uw smartphone bekijken zonder daarvoor de Facebook-pagina te bezoeken. Taalvoutjes heeft namelijk een app gelanceerd.

Taalfouten op straat

Taalfouten maken we allemaal maar we hebben leedvermaak als bedrijven, de media en de overheid ze maken. Het resultaat is vaak ook erg grappig. ‘Schoonmaakmiddel van Ajax in diverse smaken’ is immers een wat ongewone aanprijzing, en ook ‘zachte boeren met worst’ zie je niet vaak. Met de app krijgt u nieuwe berichten meteen te zien. Bijkomend voordeel is dat u de reacties van andere bezoekers niet hoeft te zien. De app is er voor IPhone en Android.