Test hoe goed u kunt typen

14 mei 2014 | Door redactie

Hoe beter en sneller uw medewerkers typen, hoe meer werk zij kunnen verzetten. Typen is echter een vaardigheid die wel wat oefening vergt. Met een simpele test kunt u achterhalen hoe het met de typevaardigheid gesteld is.

Misschien ratelen uw vingers met de snelheid van het licht over het toetsenbord, of valt er nog het een en ander te verbeteren aan uw typevaardigheden. De typetest vertelt u hoe u het er vanaf brengt in vergelijking met anderen. In deze test krijgt u een reeks woorden te zien, die u zo snel mogelijk foutloos moet overtypen. Na een of twee minuten ­– dat bepaalt u zelf – is de test afgelopen en krijgt u de resultaten te zien. Het is ook een goede manier om een te bekeijken hoe het gesteld is met de typevaardigheid van uw medewerkers.

Eenvoudige trucs om uw typesnelheid te verhogen

Uw score is gebaseerd op het aantal toetsaanslagen van de correct gespelde woorden. U krijgt ook te zien welk percentage mensen de test met beter resultaat heeft afgelegd. Valt het resultaat u tegen, dan heeft u misschien baat bij de onderstaande tips voor sneller (blind) typen:

  • Kijk niet naar de toetsen als u aan het typen bent.
  • Neem de tijd om foutloos te typen. Dat vertraagt u in eerste instantie, maar u profiteert er op de lange termijn van; corrigeren kost ook tijd.
  • Nooit op de toetsen ‘rammen’. Lichtjes indrukken in een vast ritme levert de beste resultaten op.
  • In de uitgangspositie liggen uw wijsvingers op de [F] en de [J]. Vanuit daar verplaatst u uw vingers over de letters om te typen. Tussen het typen door rusten de wijsvingers weer boven de [F] en de [J].