Veel mensen spreken überhaupt geen Duits

23 april 2015 | Door redactie

Duitsland is voor Nederland nog steeds het belangrijkste exportland. Een goede kennis van de Duitse taal is dan ook zeer belangrijk, zeker voor organisaties die in het grensgebied met Duitsland opereren. 23 april 2015 is het weer de Dag van de Duitse taal, bedoeld om het Duits te promoten.

23 april 2015 is het voor de vierde keer Dag van de Duitse taal, georganiseerd door Actiegroep Duits. De dag heeft vooral een educatieve insteek. Zo presenteren verschillende experts uit de onderwijssector manieren om de Duitse taal meer onder de aandacht te brengen. Maar naast scholen en universiteiten hebben ook verschillende bedrijven activiteiten georganiseerd. Op de website machmit.nl/web/ ziet u welke dit allemaal zijn. Misschien wil uw organisatie volgend jaar wel meewerken?

Cursus Duitse taal geen overbodige luxe

Natuurlijk, Engels is nog steeds de taal die internationaal gezien het meest gebruikt wordt. Maar vergeet niet dat de Duitse taal de taal is die door de meeste Europeanen als moedertaal wordt gesproken. Uw organisatie kan deals en inkomsten mislopen, als het een Duits bedrijf niet in het Duits te woord kan staan. Zeker in de grensgebieden met Duitsland is een goede kennis van het Duits dus onontbeerlijk. Kunt u het rijtje ‘aus, bei, mit, nach, seit, von, zu, außer en gegenüber’ nog moeiteloos oplepelen? Zo niet, dan is een opfriscursusje Duits wellicht een goede optie.