Voeg de daad bij het woord in Van Dale Wiki

30 april 2015 | Door redactie

Bent u een echte taalfanaat, en kunt u weinig leukers bedenken dan meehelpen aan een database voor taalgebruik? Online woordenboek Van Dale is een project gestart genaamd Van Dale Wiki. Gebruikers van Van Dale Online kunnen hier zelf nieuwe woorden, vertalingen en voorbeeldzinnen aanleveren.

Een tijdje geleden lanceerde Van Dale Online al een testversie van Van Dale Wiki. Hierbij konden mensen ‘meebouwen’ aan een database van de Engelse taal. Van Dale Online heeft nu de officiële versie uitgerold. Vanaf nu kunt u ook nieuwe woorden, vertalingen en voorbeeldzinnen toevoegen in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds.

Van Dale Wiki kent enkele spelregels

Om misbruik tegen te gaan, heeft Van Dale enkele spelregels ingesteld. Zo heeft Van Dale Wiki een eigen plekje in het online woordenboek, zodat u duidelijk kunt zien welk deel door de redactie van Van Dale is samengesteld en welk gedeelte door de gebruikers. Van Dale kan ervoor kiezen om woorden in Van Dale Wiki uiteindelijk in het officiële woordenboek op te nemen.