Welke issues vinkt u aan op de kalender?

8 januari 2016 | Door redactie

Sommige maatschappelijke kwesties houden de gemoederen bezig. Denk aan zaken als proefdieren, inbraakpreventie, respect en vrouwenrechten. Als de publieke opinie duidelijk voor- en tegenstanders kent, heeft u te maken met een ‘issue’. Veel issues hebben een eigen dag, week, maand of zelfs jaar. De Issuekalender 2016 geeft een overzicht van de issues die op bepaalde dagen extra aandacht krijgen.

Nu is een reguliere kalender voor 2016 al hartstikke handig, maar er zijn ook specifieke kalenders. Zo geeft communicatieadviesbureau De Issuemakers jaarlijks een Issuekalender uit. Hierop vindt u een overzicht van de dagen waarop een bepaald issue onder de aandacht wordt gebracht. Of kunt u uit uw hoofd zeggen wanneer in 2016 ‘De Dag van de Persvrijheid’, ‘Nationale Vrijwilligersdag’ en ‘De Dag van het Levenslied’ zijn? U kunt de Issuekalender op papier aanschaffen of als bestand downloaden (pdf).

Voor- en tegenstanders in uw organisatie

Een issue kunt u zien als een betwistbaar punt met dusdanig veel voor- en tegenstanders dat de kwestie regelmatig in het publieke debat opduikt. Sommige van deze issues zijn ook van toepassing op uw organisatie, zoals de ‘Dag van de BHV’er’. U zou de kalender best op een prominente plek op kantoor kunnen hangen. Het zou zomaar interessante discussies kunnen aanzwengelen!