WiFi-hotspots kunnen écht gevaarlijk zijn!

2 november 2010 | Door redactie

Openbare netwerken zijn gevaarlijk. Logt u op een dergelijk netwerk of hotspot in, dan kunt u gevoelige bedrijfsinformatie verliezen. Hackers kunnen namelijk het verkeer op een WiFi-netwerk afluisteren of aanvallen. U loopt dus het risico gevoelige bedrijfsinformatie te verliezen!

Het kan uw werkgever erg veel schade opleveren als u gevoelige bedrijfsinformatie verliest. Het inloggen op een hotspot brengt dan ook enige risico's met zich mee. Vooral als uw laptop niet goed is beveiligd. Cybercriminelen kunnen dan uw laptop overnemen en hebben dan toegang tot bedrijfsgegevens. Ook kunnen zij spam vanaf uw computer verzenden of malware op uw computer achterlaten.

Vermijd openbare netwerken

Het zou kunnen dat uw laptop automatisch contact zoekt met openbare netwerken en hotspots. Het is daarom verstandig om hotspots zoveel mogelijk te ontzien. Daarnaast kunt u ook uw instellingen veranderen, zodat het automatisch contact maken met openbare netwerken zoveel mogelijk vermeden wordt. Zorg daarnaast voor een goede firewall en een VPN-verbinding.