Hoe maken we back-ups in WhatsApp?

22 juli 2019

De communicatie via WhatsApp is niet meer weg te denken uit onze organisatie. Hoe maken wij back-ups van specifieke gesprekken?

U kunt WhatsApp-gesprekken opslaan in de cloud. Op die manier kunt u vanaf iedere locatie de gespreksgeschiedenis terughalen. Maar zeker in een zakelijke setting is deze oplossing niet ideaal. Als u – bijvoorbeeld vanwege een verplichte bewaartermijn – gesprekken wilt opslaan in uw digitale archief, kiest u het beste voor exporteren.

Mailen 

Ga naar het gespreksoverzicht in WhatsApp en kies voor Instellingen (via de drie puntjes). In dit menu kunt u voor Chats kiezen. Selecteer Chatgeschiedenis. Vervolgens ziet u een paar opties voor de chats in de app. Eén daarvan is het mailen van gesprekken naar uzelf of een ander. Als u daarop klikt, kunt u kiezen welke chats u allemaal wilt exporteren via de mail.

Alleen de hele gespreksgeschiedenis

Het is helaas niet mogelijk om alleen delen van een gesprek te exporteren. U kunt alleen de hele gespreksgeschiedenis met een contact exporteren via de mail. Houd hier dus rekening mee als u zowel zakelijke als privéonderwerpen met een collega bespreekt op WhatsApp. Een mogelijke oplossing is om alle niet-zakelijke berichten te wissen voordat u de chat exporteert. Overigens verdwijnen de berichten die u wist alleen op uw toestel en niet op dat van de ander, tenzij het bericht minder dan zeven minuten oud is.