Centrale financieringsdesk voor kredietadvies

21 november 2014 | Door redactie

De financiering van uw onderneming is niet de eenvoudigste zaak. Er zijn heel veel financieringsmogelijkheden en veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Minister Kamp van Economische zaken heeft hierom aan de Tweede Kamer toegezegd dat er een centrale financieringsdesk komt. Straks kunt u bij één loket terecht voor kredietadvies.

Het uitblijven van krediet van de reguliere banken leidt ertoe dat mkb-ondernemingen problemen ondervinden bij het vinden van een passende financiering. Als u probeert om een vorm van alternatieve financiering te vinden, krijgt u te maken met een veelheid aan mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook nog eens vele kredietregelingen van de overheid. 

Ondernemersorganisaties verzochten om een financiële ANWB

De ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) schreven hierom een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. In deze brief verzochten de genoemde organisaties om een financiële vraagbaak, ook wel ‘financiële ANWB’ genoemd. Met de nieuwe centrale financieringsdesk komt minister Kamp tegemoet aan deze wens. De centrale kredietadviesdesk moet u een overzicht geven van de beschikbare financieringsinstrumenten.

De centrale financieringsdesk komt tot stand door een fusie

Op de website Ondernemerskredietdesk.nl kunt u nu al de financieringswijzer invullen. Hierdoor krijgt u inzicht in de meest passende financieringsvorm. De centrale financieringsdesk zal ook kredietregelingen van de overheid bevatten. Hierdoor komt er één loket tot stand waar u terecht kunt voor kredietadvies. De Ondernemerskredietdesk gaat fuseren met de Ondernemerspleinen van de Kamer van Koophandel (KvK) en voorlichtingsdiensten van de overheid, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).