Communiceren met SBR zonder intermediair

8 april 2013 | Door redactie

Voor beperkte kredieten tot € 50.000 kunt u in de toekomst zelf bij uw bank een SBR-kredietrapportage indienen. Tussenkomst van een intermediair is dan niet langer noodzakelijk. Dat blijkt uit een recente presentatie van het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC).

Standard Business Reporting (SBR) is een digitale standaard voor het aanleveren van financiële informatie aan banken en de overheid. Door SBR moet het steeds makkelijker worden om gestandaardiseerde informatie uit uw financiële administratie te halen, bijvoorbeeld ten behoeve van een kredietrapportage. Op dit moment werken ABN-AMRO, de ING en de Rabobank samen in het FRC. Via een online portal accepteren deze banken financiële informatie in de SBR-standaard.

SBR Direct nieuwe aanleveroptie

Op dit moment kunt u echter alleen via bijvoorbeeld een accountant SBR-rapportages aanleveren aan deze banken. Er komt echter een nieuwe aanleveroptie, genaamd SBR Direct. Daarmee kunt u zelf SBR-rapportages rechtstreeks aanleveren bij de banken. Het gaat waarschijnlijk alleen om rapportages ten behoeve van kleinere kredieten tot € 50.000