De bank is niet de enige financieringsoptie

23 mei 2016 | Door redactie

Plannen voor een nieuw project, uitbreiding van de organisatie of andere innovatieve ideeën, zijn meestal alleen uitvoerbaar als de financiering ervoor rondkomt. Dat is een uitdaging. Banken zijn huiverig om leningen te verstrekken en hanteren strikte voorwaarden. De bank is echter niet de enige optie voor financiering. Er zijn alternatieven beschikbaar.

Banken zijn als gevolg van de economische crisis terughoudend en leggen een flink eisen- en voorwaardenpakket op tafel voordat ze de knip openen. Lukt het niet om de financiering rond te krijgen bij de bank, kijk dan eens naar de alternatieven.                

Crowdfunding en zakelijk leasen zijn goede alternatieven

Crowdfunding heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een aantrekkelijk (aanvullend) alternatief voor de bank. Met deze methode halen organisaties gemiddeld tussen de € 20.000 en € 250.000 op. Zakelijk leasen of een bedrijfskrediet zijn een goed alternatief om te investeren in onmisbare productiemiddelen zoals auto’s van de zaak (tools), computers, apparatuur of machines en toch de liquiditeit van de organisatie op peil te houden.
Themadossier MT Rendement 3-2016 Alternatieve financiering valt morgen bij abonnees op de mat en biedt inzicht in de verschillende financieringsvormen, de mogelijkheden, de voor- en nadelen en de voorwaarden.