Doe uw voordeel met Financieringslink

3 december 2015 | Door redactie

Het is sinds kort mogelijk om Excel te gebruiken als uw organisatie een financieringsaanvraag indient via Financieringslink. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken en softwareleverancier XBRLreports. Ook als u andere software gebruikt, is Financieringslink bruikbaar.

Eind september startte het project Financieringslink (FINK). Het ministerie van Economische Zaken nam het initiatief om dit project op te starten. Het project moet leiden tot een verbetering van Standard Business Reporting. Het streven is dat het mkb de benodigde kredietinformatie op een gestandaardiseerde manier uit de financiële administratie kunnen afleiden en uitwisselen bij het indienen van een kredietaanvraag (tool).

U logt in met e-herkenning

Als u geen software van leverancier XBRLreports gebruikt, kunt u zonder het programma Excel uw aanvraag indienen. Nadat u op Financieringslink bent ingelogd met e-herkenning, vult u dan een aantal standaardgegevens in over uw organisatie. Hierna komt u uit bij het onderdeel financiële gegevens, waaronder uw omzet en winst staan. Daarna geeft u aan welk type financiering u wenst te verkrijgen. Als u deze gegevens heeft opgeslagen, kiest u uit de lijst met potentiële financierders een aantal partijen met wie u zaken wilt doen. Denk hierbij aan crowdfundingplatforms, participatiemaatschappijen en kredietunies. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u binnen een paar werkdagen een reactie.