Financiering via Nederland Crowdfunding

3 maart 2014 | Door redactie

Om Nederlandse ondernemingen te financieren is er het afgelopen jaar via crowdfunding € 28 miljoen binnengehaald. Dat is ruim twee keer zoveel als het jaar daarvoor. Crowdfunding is daarmee niet langer een experiment, maar een gedegen financieringsmethode, ook voor uw onderneming. De crowdfundingplatforms zijn nu samengevoegd tot één branchevereniging onder de naam Nederland Crowdfunding.

Crowdfunding houdt in dat u een beroep doet op een grote groep van kleine investeerders die, in ruil voor hun financiering, bijvoorbeeld aandelen, rente op een lening of een product ontvangen. Deze vorm van financieren is zo succesvol gebleken dat niet langer sprake is van een innovatief experiment. De nieuwe branchevereniging is dan ook bedoeld om de duurzame groei en professionaliteit van crowdfunding te waarborgen en wordt gestimuleerd en gedragen door het ministerie van Economische Zaken en diverse crowdfundingpartijen.

Nederland Crowdfunding werkt aan gedragscode

De nieuwe branchevereniging Nederland Crowdfunding heeft tot taak de ontwikkeling deze financieringsmethode in Nederland doormaakt, te versterken en duurzaam te maken. Nederland Crowdfunding is een samenvoeging van diverse platforms. Meer dan 95% van de markt van crowdfundingplatforms is in deze nieuwe vereniging vertegenwoordigd. Ze werkt nu onder meer aan een communicatieplan dat de bekendheid en kennis over crowdfunding moet vergroten. Daarnaast buigt ze zich ook over een gedragscode om deze vorm van financieren beter te reguleren en transparanter te maken. Deze gedragscode zal de nieuwe branchevereniging eind maart presenteren.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over bovenstaand onderwerp, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!