Microkrediet ontvangen dankzij EaSl-regeling

26 oktober 2015 | Door redactie

Recent is de overeenkomst ondertekend die het startsignaal geeft voor de garantieregeling uit het EU-programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie (de EaSl-regeling). Via deze subsidieregeling kunt u in aanmerking komen voor een krediet van maximaal € 25.000.

De garantieovereenkomst is ondertekend door het Europees Investeringsfonds en zes Europese uitvoeringsorganisaties. Het doel is 20.000 Europese ondernemingen voorzien van financiering. Europa stelt voor de uitvoering € 237 miljoen beschikbaar. Het gaat om een garantie die in Nederland wordt uitgevoerd door Qredits. Bij Qredits kunt u in het kader van de EaSl-regeling terecht voor microfinanciering. Dit komt doordat Qredits via de EaSl-regeling kan rekenen op een garantie van 75% op haar kredieten, tot een plafond van € 25.000. Hierdoor kunnen met name kleine mkb-ondernemingen voorzien worden in hun kredietbehoefte. Zij kunnen op dit moment lastig aan krediet komen, doordat zij bijvoorbeeld geen onderpand kunnen aanbieden aan de bank.

De regeling bestaat uit drie pijlers

Voor een grotere kredietbehoefte kunt u ook bij Qredits terecht, maar dit valt niet onder de ondertekende garantieovereenkomst. Mogelijk komt de EaSl-regeling u bekend voor, want de regeling is per 1 januari 2014 tot stand gekomen door een samenvoeging van drie programma’s:

  • Het PROGRESS-programma, dat met name betrekking had op het vergroten van werkgelegenheid en het versterken van sociaal beleid.
  • Het EURES-programma: dit programma moest bijdragen aan een goede afstemming van de vraag naar en het aanbod van arbeid.
  • Microfinanciering.