Nieuwe beurs voor mkb-ondernemingen

16 april 2015 | Door redactie

Als u op zoek bent naar een alternatieve bron van financiering, kunt u straks obligaties en zelfs aandelen uitgeven op een beurs voor mkb-ondernemingen. Euronext, bekend van de AEX, lanceert namelijk opnieuw een beursplatform als alternatief voor bankfinanciering.

Ondernemingen zijn op zoek naar alternatieve vormen van financiering nu banken steeds vaker niet thuisgeven. Zo las u in het bericht ‘Ruim baan voor crowdfunding’ al over crowdfunding als bron voor geld. Nu komt daar binnenkort een nieuwe bron bij. Euronext opent namelijk een beurs voor mkb-ondernemingen. Op deze beurs kunt u aandelen of verhandelbare obligaties plaatsen, waarmee u geld kunt ophalen voor uw investeringsplannen. 

Relatief lage kosten voor plaatsing

De beurs, die door Enternext zal worden beheerd, rekent ongeveer 1% van het geplaatste kapitaal aan kosten. Ook kunt u volstaan met een vereenvoudigd informatiedocument en hoeft u dus geen uitgebreide prospectus op te stellen. Overigens is deze beurs niet de enige beurs waar u terecht kunt. U kunt ook terecht bij NPEX. U las hier al over in het bericht ‘Minister steunt aandelenbeurs voor mkb’. Enternext is daarnaast niet de eerste mkb-beurs van Euronext. Die eerste beurs, Alternext, moest vorig jaar echter de deuren sluiten wegens gebrek aan belangstelling.