Nieuwe impuls voor financiering van het mkb

27 november 2014 | Door redactie

Het Pensioenfonds Detailhandel heeft onlangs het MKB Impulsfonds opgericht. Dit is een investeringsfonds van € 40 miljoen voor financiering van mkb-ondernemingen. Hier kunt u al vanaf 1 december 2014 terecht voor een lening met een omvang tussen de € 250.000 en € 1 miljoen. U moet dan wel voldoen aan de voorwaarden.

Nu banken het qua financiering voor het mkb laten afweten, tonen andere partijen zich bereid om krediet te verlenen aan het mkb. Het Pensioenfonds Detailhandel stortte onlangs € 40 miljoen in het MKB Impulsfonds. Het doel is ondernemingen te ondersteunen. Deze investering past binnen de beleggingsmix van het pensioenfonds. Naar verwachting zal de inbreng voor het pensioenfonds een rendement van 6 tot 7% opleveren.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

U kunt niet zomaar een aanvraag indienen mij het MKB Impulsfonds. Eén van de voorwaarden die het fonds stelt, is dat u altijd samen met uw accountant of bedrijfsadviseur de aanvraagprocedure doorloopt. U moet ook aan andere voorwaarden voldoen:

  • uw bv moet minimaal twee jaar bestaan;
  • u moet tenminste drie vaste werknemers hebben;
  • uw omzet moet tenminste € 600.000 zijn;
  • uw bv moet winstgevend zijn na aftrek van belastingen;
  • u moet met een overtuigend ondernemingsplan komen.

Heeft u interesse in een krediet van het MKB Impulsfonds, dan kunt u al vanaf 1 december 2014 met uw bedrijfsadviseur een aanvraag indienen.

Hoe beoordeelt het fonds de aanvraag?

Bij het beoordelen van de aanvraag wordt er sterker gelet op het bedrijf, de ondernemer en het plan en minder gekeken naar zekerheden. Daar staat tegenover dat de rente hoger ligt. U moet namelijk tussen de 8 en 12% aan rente betalen.