Opleiding spijkert financial bij over mkb

25 april 2014 | Door redactie

Vanaf september kunnen financials zich bijscholen tot MKB-kredietcoach. De opleiding moet financiële professionals beter toerusten op nieuwe financieringsvormen in het mkb. Zo wordt steeds vaker gekozen voor een combinatie van een bancair krediet, microfinanciering en crowdfunding. De MKB-kredietcoaches kunnen adviseren over deze zogeheten ‘gestapelde’ financieringsvormen.

Accountants en andere financiële professionals kunnen zich aanmelden om een gecertificeerde opleiding tot mkb-kredietcoach te volgen. De gecertificeerde opleiding moet financials opleiden in nieuwe financieringsvormen zoals microfinanciering en crowdfunding, zodat mkb-ondernemers weten hoe ze deze nieuwe vormen kunnen combineren met bijvoorbeeld een bancair krediet.

Opleiding over ondernemen en financiering

Volgens initiatiefnemers Full Finance, MKB-kredietcoach en Entrepreneur Scan is er in het mkb een groot tekort aan goede financieringsadviseurs. De gecertificeerde opleiding moet ervoor zorgen dat mkb-ondernemers beter advies krijgen over hoe ze aan financiering kunnen komen en deze kunnen behouden. De opleiding start in september en wordt gegeven door docenten met ervaring op het gebied van ondernemen, financiering, marketing en gedragsbeïnvloeding. De opleiding komt ook in aanmerking voor permanente educatie (PE) van de beroepsorganisatie.