Per 1 mei nieuwe bankrekeningnummers RVO.nl

28 april 2016 | Door redactie

Per 1 mei wijzigen de bankrekeningnummers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De organisaties die met de nieuwe bankrekeningnummers te maken krijgen, ontvangen nog voor het einde van de maand april een brief van RVO.nl.

De Rijksoverheid is onlangs overgestapt naar een andere bank (tools). Hierdoor wijzigen ook de bankrekeningnummers (tool) van RVO.nl. Uw organisatie krijgt met de nieuwe bankrekeningnummers te maken als er in het kader van een subsidieregeling (tool), kredietregeling (tool), heffingsregeling of octrooiaanvraag (tool) geld (terug)betaald moet worden aan RVO.nl. Een voorbeeld van een kredietregeling waar per 1 mei nieuwe bankrekeningnummers aan worden verbonden, is de regeling borgstelling mkb kredieten (BMKB). Deze regeling houdt in dat het ministerie van Economische Zaken gedurende maximaal zes jaar voor 90% borg staat voor een financiering via BMKB-krediet. Voor investeringen (tool) in een gebouw geldt een borgstelling van maximaal 12 jaar. Het doel van deze borgstelling is dat uw organisatie bij een kredietaanvraag meer zekerheid aan de bank kan bieden bij een kredietaanvraag.

De BMKB-regeling loopt tot en met 30 juni

Het krediet waarover een borgstelling aangevraagd kan worden, moet minimaal € 50.000 bedragen. Bestaande organisaties hebben voor een kredietbehoefte van maximaal € 266.667 de mogelijkheid om driekwart te financieren (tool) met BMKB-krediet. De looptijd van de BMKB-regeling is verlengd tot en met 30 juni 2016. Uw organisatie kan via de bank een aanvraag indienen om gebruik maken van deze faciliteit. De criteria van het BMKB-krediet zijn strikt:

  • maximaal 250 werknemers; en
  • een jaaromzet tot € 50 miljoen; of
  • een balanstotaal van € 43 miljoen.

De aflossing (tool) van het BMKB-krediet start uiterlijk zes maanden na ondertekening van de kredietovereenkomst. Hiervoor moet per 1 mei dus een nieuw bankrekeningnummer worden gebruikt.

In de Prinsjesdagplannen voor het jaar 2017 is voorgesteld om de BMKB-regeling te verlengen tot juli 2022. Meer informatie over deze plannen vindt u in het nieuwsartikel Borgstelling mkb krediet loopt tot juli 2022