Rentederivaten: bank doet water bij de wijn

28 september 2016 | Door redactie

Nu een aantal grote banken compensatie hebben beloofd, gloort er hoop aan de horizon voor ondernemers met rentederivaten. Daarnaast beloofden Rabobank en ABN AMRO deze week ruimhartig te werk te gaan bij het compenseren van getroffen ondernemers.

Topbestuurders van Rabobank en ABN AMRO deden deze belofte tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de rentederivaten in het mkb. Ook ondernemers die al eerder een rentederivaat hebben afgesloten dan de periode waarvoor coulance geldt, komen in aanmerking voor een schadevergoeding, aldus Rabobank topman Wiebe Draijer. De topmannen boden daarnaast gezamenlijk hun excuses aan aan door rentederivaten gedupeerde ondernemers. Daarnaast erkenden ze dat het dossier rentederivaten best sneller had mogen worden afgerond.

Makkelijker compensatie rentederivaat sinds juli

Sinds juli van dit jaar is het voor ondernemers na jaren van onzekerheid mogelijk om makkelijker compensatie krijgen van de bank waar zij het rentederivaat afsloten. Toen stemden de grote banken namelijk in met de bovengenoemde compensatieregeling. Hieraan ging een jarenlange strijd door gedupeerde mkb-ondernemers vooraf.