Subsidieregeling voor digitalisering mkb weer open

19 mei 2023 | Door redactie

Sinds woensdag 17 mei 2023 staat de subsidieregeling Mijn Digitale Zaak weer open om kleine ondernemingen in het mkb te helpen de digitalisering van hun onderneming verbeteren. Ook eenmanszaken kunnen nu aankloppen bij deze regeling.

Digitalisering wordt door veel mkb-ondernemers gezien als een essentiële voorwaarde voor de groei van hun onderneming. Ondernemers willen hier dan ook graag in investeren. Financiering hiervoor kunnen ondernemers aanvragen via Mijn Digitale Zaak, een subsidieregeling die sinds 17 mei weer openstaat voor mkb-ondernemers én, dat is nieuw, ook voor eenmanszaken.

Niet alleen subsidie, maar ook advies

Mijn Digitale Zaak werkt met drie stappen. In de eerste stap beantwoorden ondernemers vragen over hun onderneming via een scan. Het voorddeel hiervan is dat de ondernemer direct een digitaliseringsadvies krijgt. Op basis van dit advies ontvangt de ondernemer een lijst met leveranciers van digitaliseringsdiensten. De ondernemer kan dan een offerte aanvragen. Als laatste stap kan de ondernemer bij Mijn Digitale Zaak subsidie aanvragen, waarbij 50% vergoed wordt  tot een maximum van € 2.500.

Voor de subsidieaanvraag is eHerkenning nodig

Mijn Digitale Zaak is een initiatief van MKB-Nederland, INretail, KVK en RVO, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vorig jaar hebben 3641 ondernemers de vragenlijst via de scan ingevuld. Daar kwam persoonlijk advies uit en 95%  vroeg subsidie aan voor investeringen die daaruit volgden. Voor een aanvraag voor Mijn Digitale Zaak via rvo.nl is eHerkenning nodig.