Vraag subsidie voor onderzoek exportkansen

8 maart 2016 | Door redactie

De subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) is weer opengesteld. Met deze regeling kunt u tot 8 april subsidie aanvragen om mogelijke afnemers in het buitenland te overtuigen van uw product.

De DHI-regeling is bestemd voor organisaties in het mkb die zaken willen doen (tool) in opkomende markten (€ 2,5 miljoen budget) en ontwikkelingslanden (€ 2 miljoen budget). Met een DHI-subsidie kunt u voor een geselecteerde groep uw product of dienst onder de aandacht brengen of onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van uw exportplannen of advies (tool) inwinnen. De regeling bestaat uit 3 onderdelen:

  • demonstratieprojecten: subsidie om uw product of dienst te demonstreren;
  • haalbaarheidsstudies: subsidie om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in uw product;
  • investeringsvoorbereidingsstudies: subsidie voor onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een opkomende markt.

Beperkt aantal landen beschikbaar

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit agentschap heeft naast de DHI-regeling nog veel meer subsidie- en exportregelingen (tool) waar uw organisatie van kan profiteren als u internationale ambities heeft. Abonnees van BV Rendement kunnen alles lezen over deze exportregelingen en handelsmissies in het maartnummer.