Controles Eurostar op Amsterdam en Rotterdam Centraal

1 juni 2017 | Door redactie

Treinmaatschappij Eurostar start eind dit jaar met de directe treindienst Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Londen. Op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal zal de vervoerder strenge veiligheids- en paspoortcontroles uitvoeren.

Op dit moment moeten treinpassagiers met Londen als eindbestemming nog overstappen op Brussel en daar door de veiligheids- en paspoortcontrole. Dat gaat veranderen als eind 2017 (waarschijnlijk november) de route Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Londen start. Op de perrons van Amsterdam en Rotterdam CS komen speciale douanekantoren, Eurostar Lounges genaamd. Hier worden paspoorten, tickets en bagage gecontroleerd. De treinreis, die dan minder dan vier uur duurt, levert (zaken)reizigers met Londen als eindbestemming (tools) tijdwinst en comfort op.

Non-stop treinreis naar Londen

De non-stop treinrit Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Londen betekent dat Eurostar de treinstations van Schiphol en Antwerpen overslaat. In het geval van Schiphol zijn de perrons niet geschikt voor grote aanpassingen. Daarnaast zullen reizigers die op Schiphol zijn eerder voor het vliegtuig kiezen (tool). Antwerpen krijgt wellicht op een later moment nog een tussenstop.