Extra waakzaam bij zakenreizen Frankrijk

16 november 2015 | Door redactie

Na de aanslagen in Parijs, doemt ook voor zakenreizigers de vraag op of het verstandig is om af te reizen naar deze bestemming. Voor Frankrijk is geen negatief reisadvies afgekondigd, maar het reisadvies van Buitenlandse Zaken is wel aangepast.

Heeft uw organisatie Franse vestigingen, of doet u zaken met Franse bedrijven, dan heeft u de komende tijd bij zakenreizen te maken met een  aangepast reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor Frankrijk en de Franse hoofdstad geldt geen negatief reisadvies, maar reizigers wordt wel aangeraden extra waakzaam te zijn.  In Frankrijk is momenteel de noodtoestand van kracht en de grenscontroles zijn verscherpt.

Vertraging door verscherpte controles

Dit betekent dat u te maken kunt krijgen met langere reistijden en overstaptijden. Houd er ook rekening mee dat vluchten vertraging kunnen oplopen door verscherpte controles en dat u meer uren op een vliegveld moet doorbrengen. Elke reiziger is in Frankrijk verplicht zijn identiteitsbewijs (paspoort of ID) op zak te hebben. Volg verder de officiële berichtgeving van de autoriteiten en volg instructies op zodra deze gegeven worden. Neem belangrijke telefoonnummers mee en zorg zelf ook dat u goed bereikbaar bent. Met de app BZ Reisadvies heeft u alle informatie bij de hand; de app is er voor Android en iOS