Fietsen, ski’s en golftassen gratis mee met SAS

8 mei 2014 | Door redactie

Scandinavische vliegmaatschappij SAS doet het tegenovergestelde van wat andere maatschappijen doen: passagiers hoeven voortaan juist géén toeslag meer te betalen voor afwijkende bagage. Handig om te weten als u zakenreizen gaat boeken en uw manager onconventionele bagage moet meenemen.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren standaardafmetingen voor bagage, om te voorkomen dat alle reizigers zich bij de incheckbalie melden met koffers ter grootte van een was-droogcombinatie. Een passagier die afwijkende bagage wil meenemen, zoals een fiets, ski’s of een golftas, moet hiervoor bijbetalen. En dat kan aardig wat  kosten; een fiets meenemen kost bij sommige maatschappijen bijvoorbeeld rond de honderd euro. De Deens-Noors-Zweedse maatschappij gaat in tegen de trend van het bijbetalen voor bagage; de toeslag voor bagage met afwijkende afmetingen gaat op de schop.

Geen toeslag voor afwijkende bagage

Er is uiteraard wel een limiet, en dat is voortaan het gewicht. Bij SAS Go (de gewone economy class) is dit 23 kilo. Bij SAS Plus (te vergelijken met economy plus) is dat twee stuks bagage van 23 kilo per stuk. Fietsen, golftassen en ski’s zijn dus geen probleem, voor het meenemen van zware objecten moet uw manager een andere oplossing bedenken.