Franse stations Thalys nu met bodyscanner

18 december 2015 | Door redactie

Niet lang na de aanslagen in Parijs kondigde de Franse regering ze aan, en nu zijn de eerste exemplaren geplaatst: veiligheidspoortjes op de Franse Thalys-stations. Vooralsnog moeten reizigers alleen door de bodyscanners bij een instap op Paris Gare du Nord en Lille Europe. Door de extra veiligheidsmaatregelen loopt de wachttijd voor de Thalys wel iets op.

Vanaf 20 december 2015 geldt de nieuwe instapprocedure voor de Thalys. Op station Gare du Nord in Parijs zijn zeven veiligheidspoortjes geplaatst op de twee perrons die door Thalys worden gebruikt. In Hal 1 van treinstation Lille Europe staat nu één poortje. Bagage moet door een aparte röntgenscanner. Ook zal de Franse politie met speurhonden controleren of passagiers verboden objecten bij zich hebben. De weg terug naar Nederland met Thalys kan dus langer duren dan gewenst (tool).

Wachttijd instappen Thalys twintig minuten

Betrek bij het plannen van een zakenreis dan ook de dienstregeling van Thalys in 2016 (pdf). De wachttijd voor (zaken)reizigers zal volgens de Franse regering niet langer dan twintig minuten worden. Om de wachttijd zo kort mogelijk te houden, worden passagiers over verschillende rijen verdeeld. Reizigers in het bezit van de kaarten Thalys TheCard Platinium en Platinium+ mogen eerder instappen. Mocht de vertraging toch te groot zijn, dan kunt u natuurlijk altijd overwegen om compensatie te claimen (tool).