Fröbelen op de tablet tijdens het opstijgen

4 oktober 2013 | Door redactie

Bevindt u zich met enige regelmaat in het vliegtuig voor een zakenreis, dan weet u wel dat u tijdens het landen en opstijgen niet mag internetten op uw smartphone of tablet. Mogelijk verandert dat in de nabije toekomst. De Amerikaanse luchtvaartdienst concludeert dat draadloos internet aangeboden door de vliegmaatschappij ook tijdens het landen en opstijgen gebruikt kan worden.

Onlangs vertrok het eerste KLM-vliegtuig dat is uitgerust met draadloos internet. Op termijn gaat KLM in meer vliegtuigen draadloos internet aanbieden. Als het aan de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA ligt, hoeft u op zulke vluchten niet uw smartphone, tablet of laptop uit te schakelen tijdens het opstijgen en landen. In het bericht ‘Elektronica tijdens vlucht gewoon gebruiken?’ kon u al lezen dat de FAA bezig was met een rapport hierover. Nu is het aanbevelingsrapport dan verschenen. Hierin is te lezen dat het gebruik van WiFi tijdens het opstijgen en landen veilig is. Passagiers die draadloos internetten vormen volgens adviseurs van de FAA geen gevaar voor de boordcomputer.

Draadloos internetten niet enige aanbeveling

Niet alleen draadloos internet kan gewoon volgens de luchtvaartdienst. Ook muziek luisteren, films kijken en een elektronisch boek lezen hoeft u als het aan de FAA ligt niet te onderbreken voor het opstijgen en landen. Het kan nog even duren voordat de aanbevelingen worden overgenomen door de vliegmaatschappijen. Tot die tijd moet u natuurlijk netjes uw apparatuur uitschakelen als het vliegtuig opstijgt of landt.