Goedkopere vliegtickets door slim zoeken

28 november 2013 | Door redactie

Als u vliegreizen voor uw manager gaat boeken, denkt u als snel aan de kortste route van A naar B. Maar het is maar net waar uw manager meer belang aan hecht: zo snel mogelijk of zo goedkoop mogelijk op locatie zijn. Want ook bij het boeken van vliegtickets kunt u het een en ander besparen. U moet alleen goed en vooral slim zoeken.

Nu zult u bij het boeken van zakenreizen niet heel veel speling in de reisdata hebben, maar vergelijkingssites voor vliegtickets beschikken vaak over een zogenoemde ‘lowest fare finder’. Deze functionaliteit toont u de goedkoopste tickets in een bepaalde periode. Bedenk dat vluchten op doordeweekse dagen sowieso goedkoper zijn dan in het weekend. Daarnaast geldt: hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de tickets. Ook speelt mee vanaf welke luchthaven uw manager vertrekt. Schiphol is zeker niet de enige Nederlandse luchthaven, zo zijn er ook Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht-Aachen Airport en een aantal luchthavens net over de grens. De wachttijden zijn daar meestal korter dan op Schiphol, en misschien ligt één van deze vliegvelden wel dichter bij uw organisatie.

Wereldsteden met meerdere luchthavens

Op de bestemming valt ook af te dingen. Zo hebben veel grote steden meerdere luchthavens, en echt niet alleen wereldsteden als Londen en Parijs. Het kan dan behoorlijk schelen om te vliegen op de minder logisch gelegen luchthaven en het laatste stuk per openbaar vervoer of taxi af te leggen.