Google kijkt in glazen bol voor ticketprijs

Google Flights, een functionaliteit van zoekmachine Google, gaat u een handje helpen bij het boeken van vliegtickets. De dienst wil vooral de keuzestress wegnemen die (zaken)reizigers ervaren bij het zoeken naar de beste en goedkoopste deals.

20 oktober 2016 | Door redactie

Het is de grote angst van iedereen die wel eens vliegtickets boekt (tools): zodra u op ‘bevestigen’ drukt, zult u zien dat de ticketprijs nog behoorlijk zakt. Maar, als u niet per direct boekt, zou de ticketprijs zomaar sterk omhoog kunnen schieten! Google Flights wil deze keuzestress uit het selectieproces voor vliegtickets halen. De dienst laat u voortaan zien wanneer de prijzen van vliegtickets waarschijnlijk omhoog zullen gaan. Of dat tickets voor een bepaald tarief binnenkort uitverkocht zullen zijn, waardoor u op een hogere en daarmee duurdere boekingsklasse bent aangewezen.

Prijsontwikkeling vliegtickets volgen met Google Flights

Google Flights biedt u vanaf nu ook de mogelijkheid om de verwachte prijsontwikkeling van een bepaalde vlucht te volgen. U wordt dan per e-mail op de hoogte gebracht van prognoses over prijsstijgingen en -dalingen. Dit staat los van de al bestaande Google Flights-dienst die u vertelt of ticketprijzen daadwerkelijk zijn gestegen of gedaald.