Google Maps krijgt een flinke makeover

17 mei 2013 | Door redactie

Online kaartendienst Google Maps krijgt deze zomer een nieuw uiterlijk. Volgens Google zelf gaat de dienst er ook in gebruikservaring flink op vooruit. Zo zijn reizen met het openbaar vervoer een stuk duidelijker weergegeven op de kaart. Handig als u Google Maps gebruikt voor het uitstippelen van zakenreizen.

Topo-nerds smullen van een kaartendienst als Google Maps, maar ook zakelijk is de site erg handig. Zo kunt u zien welk vervoersmiddel voor een zakenreis het snelste is en welke alternatieven er voor een route zijn. Met Streetview kunt u meteen digitaal de omgeving verkennen. Google Maps krijgt binnenkort een nieuw uiterlijk op het web, op Android-toestellen en op de grotere tablets. Zo zal de zoekfunctie niet meer als een grote balk links op het scherm te zien zijn. De kaart zal vrijwel het volledige scherm beslaan, op een zoekbalkje na. Als u hierin informatie opvraagt, verschijnen er extra menu’s. Zoekresultaten staan niet meer in een lijst, maar direct op de kaart.

Openbaar vervoer op Google Maps duidelijker

Voor het plannen van zakenreizen is vooral de openbaar vervoers-functie onder handen genomen. Zo zijn per vervoersmiddel de verschillende routes op de kaart te zien met duidelijke lijnen. Stukken die u moet lopen, zijn gestippeld weergegeven. Daarnaast is er een knop ‘Meer opties en tijden’ toegevoegd. Daarmee krijgt u een overzicht van de eerstvolgende mogelijke reizen.