Grenscontroles luchthavens door nucleaire top

28 februari 2014 | Door redactie

Op 24 en 25 maart 2014 vindt de nucleaire top NSS plaats in Nederland. Met zoveel belangrijke wereldleiders in ons kleine kikkerlandje is het niet vreemd dat er strengere beveiligingsmaatregelen gaan gelden. Zo ook op de Nederlandse luchthavens, waar de grensbewaking tijdelijk opnieuw wordt ingevoerd. Uw manager moet tijdens zijn zakenreizen dus misschien even zijn paspoort laten zien.

Zoals u al eerder in het bericht ‘Niet met de auto tijdens nucleaire top’ kon lezen, staat Nederland even op zijn kop tijdens de aanstaande nucleaire top. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justititie zal van 14 tot 28 maart ook de grensbewaking op Nederlandse luchthavens opnieuw invoeren, ook binnen de Schengen-regio. Vliegt uw manager voor zijn zakenreizen naar het buitenland, dan kan het zijn dat hij zijn paspoort moet laten zien. Ook als hij binnen de Europese Unie vliegt.

Grenscontrole door nucleaire top op basis van steekproef

Het is niet de bedoeling dat de grenscontroles voor vertraging en lange rijen bij de douane gaat zorgen. De marechaussee zal steekproefsgewijs te werk gaan en alleen als er concrete aanwijzingen zijn voor een extra controle. De grenscontroles zullen plaatsvinden op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.