Handjeklap Iberia voor business class upgrade

29 augustus 2013 | Door redactie

Passagiers van Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia kunnen voortaan bieden op een upgrade naar business class. Met een ticket voor een stoel in economy class op zak, kunt u tot vijf dagen voor vertrek online een bod uitbrengen op een upgrade. Als er plaatsen in business class beschikbaar zijn natuurlijk.

Het wil nog wel eens gebeuren dat de stoelen in economy class overboekt zijn, terwijl er in business class nog plaatsen beschikbaar zijn. Maatschappijen geven passagiers van economy class dan vaak tijdens de check-in de mogelijkheid om te upgraden naar business class. Met de nieuwe veilingservice van Iberia kunt u online kijken of er voor een specifieke vlucht nog plaatsen in business class beschikbaar zijn. Vervolgens kunt u bieden. Dit kan tot vijf dagen voor vertrek. Overleg natuurlijk wel van tevoren met uw manager hoe ver u mag gaan.

Bieden op business class upgrade ook bij KLM

De hoogste bieder mag vervolgens aan de luxueuze kant van het gordijntje plaatsnemen. Iberia is overigens niet de enige luchtvaartmaatschappij die upgrades in business class in de veiling gooit. KLM biedt deze service bijvoorbeeld ook. Op de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u onder ‘My Trip’ zoeken naar de service ‘Upgrade Yourself’.