In 2012 mag u weer met flesjes vliegen

3 november 2010 | Door redactie

Er komt een einde aan de beperking op vloeistoffen in uw handbagage. Momenteel moet u zich nog houden aan een maximum van honderd milliliter per verpakking. Maar vanaf 2012 hoeft dat niet meer. De technologie is dan namelijk zo vergevorderd dat explosieven beter te detecteren zijn.

Sinds 2006 mag u niet zomaar flesjes, tubes en make-up meenemen aan boord van een vliegtuig. Soms levert dit wel eens frustraties op. Vooral als u regelmatig naar het buitenland vliegt voor zakenreizen. De restrictie is in 2006 in het leven geroepen omdat er in Groot-Brittannië enkele aanslagen waren gepland met gevaarlijke explosieve vloeistoffen. Tot nog toe was het technisch niet mogelijk om vloeistoffen op explosieven te scannen. Hier komt verandering in, want vanaf 2012 mag u gewoon weer met vloeistoffen in uw handbagage vliegen.

Regels tot 2012

Momenteel bent u nog gebonden aan een maximum van honderd milliliter per verpakking. Dit geldt voor iedere vloeistof, tube, gel of make-up. En opgeteld mag u niet meer dan één liter meenemen op uw reis. Bovendien moet u vloeibare producten in een doorzichtig hersluitbaar zakje vervoeren. Medicijnen die u tijdens de reis nodig heeft, mag u overigens wel gewoon meenemen. Neem dan ook het recept van uw arts mee, zodat u dit kunt laten zien als daarom wordt gevraagd.