Mobiele apparaten mogen hele vlucht aan

12 december 2013 | Door redactie

Is uw manager onafscheidelijk van zijn smartphone en andere mobiele apparaten? Dan vindt hij het vast vervelend dat hij deze in het vliegtuig altijd moet uitzetten. Maar niet voor lang meer! Binnen enkele weken kan hij zijn mobiele apparaten ook tijdens het taxiën, opstijgen en landen blijven gebruiken. Het betekent dat hij zonder onderbreking kan doorwerken tijdens zijn zakenreizen.

Europese luchtvaartmaatschappijen gaan hun regels voor het gebruik van mobiele apparatuur aan boord de komende weken aanpassen. Hierdoor wordt het voor de zakenreizigers in uw organisatie mogelijk om hun smartphone, tablet, e-reader of muziekspeler tijdens de hele vlucht te gebruiken. In de Verenigde Staten zijn de regels onlangs versoepeld, binnenkort is Europa aan de beurt.

Vliegtuigmodus blijft bestaan

Het is trouwens niet helemáál vrijheid blijheid: bellen of op een andere manier gebruikmaken van een mobiel netwerk is nog steeds niet toegestaan tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Op die momenten moeten zakenreizigers hun smartphone en andere zendende apparaten dus ouderwets op de vliegtuigmodus zetten.