Niet op zakenreis door vliegangst

15 mei 2013 | Door redactie

Ziet u er stiekem tegenop om met het vliegtuig op zakenreis te gaan? Dan bent u een van de vele volwassen Nederlanders die lijdt aan vliegangst. En dat kan niet alleen de reis behoorlijk verpesten, maar ook uw werk kan eronder lijden. Een training tegen vliegangst kan misschien helpen. Bij Aviodrome is het binnenkort weer Nationaal Vliegangstweekend.

Als u wel eens met het vliegtuig op zakenreis moet, en u lijdt aan vliegangst, heeft u dubbel pech. U kunt zich op een zakenreis natuurlijk geen missers veroorloven. Maar door stress kan het zijn dat u wat steekjes laat vallen. Dat hoeft niet. De voorbereiding van uw zakenreizen gaat een stuk beter als u niet wakker hoeft te liggen van de aanstaande reis. Aanpakken dus die vliegangst. Dat kan op 1 en 2 juni in Aviodrome in Lelystad. Dan is het daar Nationaal Vliegangstweekend.

Oorzaken van vliegangst

Tijdens het nationaal Vliegangstweekend kunt u gratis deelnemen aan workshops van de stichting VALK. Daar leert u wat de oorzaken zijn van vliegangst en wat angst doet met uw lichaam. Als u weet waarom u bang bent, kunt u uw eigen gedrag beter begrijpen. Ook leert u om te gaan met gevoelens die de angst bij u oproept. Zo kunt u tijdens zakenreizen in paniek raken, ziek worden of uw zelfbeheersing verliezen. U kunt dat weekend ook kennismaken met lotgenoten die eerder een dergelijke training volgden en u kunt zelfs met therapeuten spreken om te checken hoe erg het met u gesteld is. Daarnaast is het mogelijk een vliegangsttest te doen.