Nooit meer de boot in dankzij Google Maps

Op kaartendienst Google Maps Sinds kon u al een tijd de vertrektijden bekijken van het openbaar vervoer. Maar Google Maps gaat nu nog een stapje verder; de website toont u voortaan ook actuele OV-informatie. Dus ook als er vertragingen of storingen plaatsvinden. En dat maakt het plannen van een rit of reis wel zo makkelijk.

8 juni 2015 | Door redactie

Dat Google Maps voortaan ook actuele reisinformatie laat zien, is handig bij het uitstippelen van het alledaagse woon-werkverkeer, maar bijvoorbeeld ook voor een meeting buiten de deur of een zakenreis. Zo krijgt u nu informatie over vertragingen op routes en storingen in de dienstregelingen. En dat niet alleen van trein, bus, tram en metro, zelfs de veerpont valt eronder. Zo kunt u beter de verschillende vormen van mobiliteit met elkaar vergelijken.

Samenwerking Google Maps met NS en 9292

Nederland heeft trouwens ook een primeur te pakken; het is het eerste land ter wereld waar deze actuele OV-informatie voor het hele land beschikbaar is. Hiervoor werkt Google Maps samen met alle openbaarvervoersbedrijven in Nederland en partijen als 9292.