Nooit meer de boot in dankzij Google Maps

8 juni 2015 | Door redactie

Op kaartendienst Google Maps Sinds kon u al een tijd de vertrektijden bekijken van het openbaar vervoer. Maar Google Maps gaat nu nog een stapje verder; de website toont u voortaan ook actuele OV-informatie. Dus ook als er vertragingen of storingen plaatsvinden. En dat maakt het plannen van een rit of reis wel zo makkelijk.

Dat Google Maps voortaan ook actuele reisinformatie laat zien, is handig bij het uitstippelen van het alledaagse woon-werkverkeer, maar bijvoorbeeld ook voor een meeting buiten de deur of een zakenreis. Zo krijgt u nu informatie over vertragingen op routes en storingen in de dienstregelingen. En dat niet alleen van trein, bus, tram en metro, zelfs de veerpont valt eronder. Zo kunt u beter de verschillende vormen van mobiliteit met elkaar vergelijken.

Samenwerking Google Maps met NS en 9292

Nederland heeft trouwens ook een primeur te pakken; het is het eerste land ter wereld waar deze actuele OV-informatie voor het hele land beschikbaar is. Hiervoor werkt Google Maps samen met alle openbaarvervoersbedrijven in Nederland en partijen als 9292.