NS voert snelheidslimiet in op digitale snelweg

16 april 2015 | Door redactie

Nog even en u kunt genieten van een snellere internetverbinding in te trein. De NS is begonnen om het wifi-netwerk over te zetten van 3G naar 4G. De overstap moet volgens de prognose in juli afgerond zijn. Wel krijgen treinreizigers dan te maken met een snelheidslimiet van de wifi-verbinding.

Vanaf juli 2015 moet u gebruik kunnen maken van het snelle 4G-wifi-netwerk in de trein. De NS begint op korte termijn met het vervangen van de voorzieningen zodat wifi in de trein over de 4G-verbinding kan lopen. Op dit moment maakt het wifi-netwerk nog gebruik van 3G. Na de overstap blijft wifi gratis, maar krijgt u wel met een snelheidslimiet te maken. Om overbelasting van het netwerk te voorkomen, wordt er een limiet van 150 kilobytes per seconde ingevoerd.

4G-dekking nog niet op alle trajecten

Die snelheidslimiet kan vervelend zijn als u bijvoorbeeld wilt streamen via YouTube. Overigens is niet op alle treintrajecten de 4G-verbinding beschikbaar. T-Mobile ­– dat de internetverbinding verzorgt in de trein – heeft namelijk nog geen landelijke dekking voor 4G. Waarschijnlijk is dit nog voor het einde van het jaar wel het geval.