Ook EasyJet stapt in mobiele instapkaart

2 mei 2013 | Door redactie

Prijsvechter EasyJet is aangehaakt bij de trend van mobiele instapkaarten. Met dit systeem kunnen vliegreizigers hun mobiele telefoon gebruiken als boarding pass. Handig ook voor zakenreizen, want uitprinten van een vliegticket is hierdoor niet meer nodig.

Niet iedere manager wil er aan, maar bij korte afstanden kunnen zakenreizen natuurlijk prima met een budgetluchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd. EasyJet maakt het zakenreizen in ieder geval wat aantrekkelijker. De Britse maatschappij is een test gestart met instapkaartjes op de smartphone. Veel ‘traditionele’ maatschappijen bieden deze dienst alweer een tijdje. Op zes Europese luchthavens (Amsterdam Schiphol Airport, Londen Stansted, Londen Southend, Manchester, Edinburgh en Nice) kan uw manager voortaan een mobiele instapkaart tonen als hij met EasyJet vliegt. Hij moet hiervoor wel een iPhone of Android-telefoon hebben.

Mobiel inchecken zonder internet

Uw manager kan zijn mobiele instapkaart na het downloaden offline op zijn telefoon bewaren. Uw manager kan de tickets dus al van tevoren binnenhalen. Dat scheelt gedoe, want uw manager heeft geen internetverbinding nodig bij het inchecken voor zijn zakenreizen. Als de proef succesvol is, rolt EasyJet de mobiele instapkaarten uit in het volledige netwerk van de vliegmaatschappij.