Op zakenreis gaan is keihard werken

U bent misschien wel eens jaloers als uw baas weer op zakenreis gaat naar een leuke Europese stad. Natuurlijk is hij dan niet non stop aan het vergaderen of stukken aan het doorlezen. Tussendoor is heus wel tijd om even wat te winkelen of iets van de stad te bekijken. Toch gaat dat verhaal vaak niet op. Zakenreizigers blijken harde werkers, die ook hun vrije tijd op zakenreis besteden aan… hun werk.

12 december 2011 | Door redactie

Managers die veel op zakenreis gaan, krijgen soms jaloerse blikken. Zeker als de reizen hen naar Parijs, Milaan of Londen voeren, en meer dan een of twee dagen duren kan al gauw de indruk ontstaan dat het om een plezierreisje gaat. Niets is minder waar. Volgens BCD Travel, dat een onderzoek liet doen onder zakenreizigers, werkt een derde van de ondervraagde zakenreizigers op zakenreis gewoon door buiten kantooruren. Daarnaast ervaren deze managers ook nog eens meer werkdruk dan wanneer zij thuis op kantoor hun werk moeten doen.

Zakenreiziger moet stress vermijden

Reizen is ook vermoeiend en dat in combinatie met de hoge werkdruk, kan ertoe leiden dat iemand niet fit terugkomt van een zakenreis. 15% van de respondenten zegt zich na een zakenreis wel eens ziek gemeld te hebben. De oorzaak kan een opgelopen virus zijn maar  ook oververmoeidheid. Wilt u dat uw manager na terugkeer weer fris en fruitig op zijn werk verschijnt, houd dan de volgende tips in gedachte als u een reis moet boeken:

  • Kies liever geen al te vroege of late vluchten of treinreizen.
  • Moet uw manager vroeg aan de slag, boek dan een extra overnachting. Hij kan dan de volgende dag rustig vanuit zijn hotel naar de eerste afspraak.
  • Regel vervoer van en naar de luchthaven of het treinstation.

Een goede planning en voldoende tijd tussen de verschillende afspraken voorkomen stress ter plaatse.