Roamingkosten Verenigd Koninkrijk terug na Brexit?

14 september 2018 | Door redactie

Zakenreizigers moeten er rekening mee houden dat er na de Brexit weer roamingkosten kunnen gelden in het Verenigd Koninkrijk. Dit is één van de scenario’s als de Britse overheid geen overeenkomst met providers weet te sluiten.

Tenzij het politieke toneel nog een verrassing in petto heeft, treedt het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 uit de Europese Unie. De Brexit zal ook impact hebben op het gebied van de telecommunicatie. De afspraken over het afschaffen van roamingkosten in de gehele Europese Unie, zouden dan niet meer voor het Verenigd Koninkrijk gelden. Hierdoor bestaat de kans dat deze (meestal hoge) kosten voor internetten of bellen over de grens weer hun intrede doen voor EU-burgers in het VK en vice versa.

Wel een maximumbedrag aan roamingkosten

De grootste Britse providers hebben al aangegeven dat ze niet van plan zijn om na de Brexit tariefaanpassingen te doen op het gebied van roaming. De Britse overheid zegt daarnaast hard te werken aan een overeenkomst (tool) met verschillende providers, maar waarschuwt op haar website tegelijkertijd dat (zaken)reizigers rekening moeten houden met alle mogelijke scenario’s. Zonder deal zou er wel een maximumbedrag aan roamingkosten van £ 45 pond per maand (ongeveer € 50) komen.