Sneller mobiel internet op treinstation

12 november 2012 | Door redactie

Reist u met de trein naar uw werk, dan is het fijn als u onderweg op uw mobiele telefoon alvast wat werk kan doen zoals uw e-mail checken. Dat gaat helaas niet altijd even makkelijk doordat de verbinding niet optimaal is. Vooral op en rond de grote treinstations heeft u niet altijd bereik. Daar gaat de NS verandering in brengen.

Dankzij uw smartphone kunt u onderweg naar kantoor alvast wat werkzaamheden verrichten. In de praktijk is de verbinding niet altijd om over naar huis te schrijven. Het mobiele 3G-netwerk heeft vooral op en rond grote treinstations niet altijd dekking. Doordat treinstations overdekt zijn, en de antennes op het dak staan, valt de 3G-verbinding nu nog regelmatig weg. Op de stations Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal zijn de problemen het grootst.

Gratis WiFi van NS gebruiken

De NS komt met een oplossing, waardoor u in de toekomst wel zonder verbindingsproblemen moet kunnen werken op mobiele apparaten. Stations krijgen extra femtocellen. Dit zijn een soort antennes die de kwaliteit van een netwerk verbeteren in een straal van enkele tientallen meters. Er zullen per treinstation meerdere femtocellen komen. Tot die tijd kunt u  bij verbindingsproblemen het beste overschakelen op het gratis WiFi-netwerk van de NS. Hiermee zult u minder snel problemen ervaren.