Sneller op het werk met de trein in 2017?

4 februari 2016 | Door redactie

U zou volgend jaar zomaar een kortere reistijd van en naar uw werk kunnen hebben. De NS heeft de plannen voor het Spoorboekje 2017 gepresenteerd en die zijn gunstig. Op veel trajecten zet de NS meer treinen in. Daarnaast belooft de NS dat veel treinreizigers korter onderweg zijn.

Meestal verandert er niet bijster veel als het nieuwe spoorboekje van de NS ingaat, behalve dat de reiskosten weer stijgen. Volgend jaar lijkt de uitzondering te worden die de regel bevestigt. In het voorlopige spoorboekje voor 2017 zijn veel treinen sneller op hun bestemming dan nu het geval is. Ook rijden er op veel trajecten meer treinen per uur. Dat is dus goed nieuws als u met de trein reist voor het werk, maar juich niet te vroeg; sommige reizigers zijn juist langer onderweg in 2017.

Spoorboekje 2017 nog niet definitief

Het spoorboekje voor volgend jaar is overigens nog niet definitief. Reizigersorganisaties en spoorbeheerder ProRail moeten nog een oordeel vellen voordat het zo ver is. Op 11 december 2016 gaat het spoorboekje van 2017 dan officieel in. In de afbeelding hieronder kunt u zien of het voor u aantrekkelijker wordt om met de trein te reizen in 2017.

Spoorboekje 2017 NS