Stekker nu definitief uit taxidienst UberPOP

19 november 2015 | Door redactie

Het Amerikaanse taxibedrijf Uber stopt definitief met het aanbieden van de dienst UberPOP in Nederland. De budget-taxidienst was omstreden, omdat UberPOP-chauffeurs zonder taxivergunning rondreden. Verschillende partijen, waaronder het openbaar ministerie en de inspectiedienst Leefomgeving en Transport, bestempelden UberPOP dan ook als illegaal.

De overheid vindt het tijd om de taxiwet te moderniseren. Zo zullen er vanaf 1 januari 2016 een aantal regels geschrapt worden die ondernemers belemmeren om taxichauffeur te worden. Deze zomer nog werd duidelijk dat UberPOP van deze versoepeling niet zou profiteren: de dienst bleef illegaal omdat chauffeurs niet over de benodigde papieren beschikken. Uber gooit nu de juridische handdoek in de ring en stopt met het aanbieden van UberPOP in Nederland. De dienst was actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en was de laatste tijd alleen nog beschikbaar voor vaste klanten die graag wilden besparen op hun (zaken)reis (tool).

UberX naast UberPOP ook budget-taxi

Op vrijdag 20 november 2015 om 12.00 uur verdwijnt UberPOP in Nederland van het taxitoneel. De andere diensten van Uber gaan gewoon door en kunt u dus bij het regelen van (zaken)reizen (tool) blijven gebruiken. Hieronder valt ook het onlangs geïntroduceerde UberX, net als UberPOP een budgetvariant van de reguliere Uber-diensten. Het verschil zit hem erin dat UberX-chauffeurs wel over de juiste papieren beschikken.