Taxivervoer naar Zwitserse vliegvelden blijkt behoorlijk duur

13 augustus 2018 | Door redactie

De zakenreiziger die verblijft in het stadscentrum en zich vervolgens per taxi naar het vliegveld laat vervoeren, kan behoorlijk wat kwijt zijn aan de rit. Van de 50 drukste Europese luchthavens is zo’n rit in Zwitserland omgerekend naar kilometerprijs het duurst.

Voor de zakenreiziger zijn vooral argumenten als tijdwinst en comfort belangrijk bij het kiezen van vervoer van en naar de luchthaven. Een taxi ligt dan erg voor de hand. Maar ook al zijn de kosten niet het allerbelangrijkst (tool); het maakt nog wel behoorlijk wat uit naar welk vliegveld de reiziger vervoerd moet worden. Van de 50 drukst bezochte vliegvelden in Europa is een taxiritje van het centrum van Genève naar het vliegveld het duurst. Dit komt niet door de grote afstand van de stad naar de luchthaven, maar door de kosten per kilometer. Die worden niet alleen beïnvloed door de kosten van de brandstof, want die zijn in Zwitserland zeker niet hoger dan in de meeste andere Europese landen. Ook Kopenhagen, Nice en Düsseldorf zitten aan de dure kant van het spectrum. In Turkije en Rusland zijn de goedkoopste vliegveldtaxi’s te vinden.

Afgelegde afstand omgerekend

Vliegveldinfo.nl onderzocht samen met AirMundo.com de prijzen van luchthaventaxi’s van en naar de 50 drukste vliegvelden van Europa. Daarbij werden de tarieven op twee manieren bekeken. Ten eerste noteerde men de absolute bedragen, die natuurlijk beïnvloed worden door de afstand die de luchthaventaxi moet afleggen om op de bestemming te komen. Ten tweede werd dit bedrag omgerekend naar een kilometerprijs, om zo de tarieven onderling te kunnen vergelijken.