Thalys ook vanuit Nederland naar Parijs Charles de Gaulle

5 april 2018 | Door redactie

Vanaf het voorjaar van 2019 zal Thalys rechtstreeks van Nederland naar Parijs Charles de Gaulle rijden. De hogesnelheidstrein zorgt twee keer per dag voor een directe verbinding tussen Nederland en de grootste Parijse luchthaven.

Het plan om de snelle Thalys van Nederland naar Parijs Charles de Gaulle te laten rijden, zat al langer in de pijplijn. Het is een van de maatregelen om op kortere Europese afstanden treinverkeer te stimuleren. In april 2019 is het zover: Thalys rijdt dan tweemaal daags rechtstreeks van Amsterdam Centraal naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle, met Schiphol en Rotterdam Centraal als tussenstops op Nederlandse bodem.

In plaats van Thalys naar Lille

De twee treinverbindingen tussen Amsterdam Centraal en Parijs Charles de Gaulle komen in plaats van de twee treinen die nu nog dagelijks tussen Amsterdam en het Noord-Franse Lille rijden. Deze route komt door gebrek aan belangstelling te vervallen. Zuid- en Oost-Frankrijk worden door het nieuwe reisschema ook beter bereikbaar (tool). Om met de trein in Lyon te komen, hoeft een (zaken)reiziger namelijk alleen nog op Parijs Charles de Gaulle over te stappen.