Treinkaartje NS 1,5% duurder in 2020

31 oktober 2019 | Door redactie

Reizen met de trein wordt volgend jaar duurder. De NS verhoogt de prijzen van losse treinkaartjes, Altijd Vrij- en Traject Vrij-abonnementen met 1,5%. Dit geldt alleen voor de tweede klas; de prijzen in de eerste klas blijven hetzelfde.

De reden om alleen de prijzen van de tweede klas te verhogen, is om treinreizigers te verleiden eerste klas te gaan reizen. Daarom is het verschil in prijs tussen de eerste en tweede klas in 2020 ‘slechts’ 63%. Dat was ooit 70%. Naast het verhogen van de prijs voor tweede klaskaartjes, wordt het meenemen van een fiets, al dan niet van de zaak (tool) in de trein flink duurder. Volgend jaar kost een Fietskaart Dal € 7,50. Nu is dat nog € 6,90.

Mat tankpas de trein in

Of de toekomstige prijsstijgingen ook door derde partijen worden doorgevoerd, is nog niet duidelijk. De NS is namelijk voornemens om de verkoop van treinkaartjes buiten de huidige OV-markt open te stellen. Denk aan tankpassen waarmee u ook in de trein kunt reizen, een deelleaseauto inclusief treinkilometers of een hotelboeking waar het treinkaartje ook bij inbegrepen zit.

 

Bijlagen bij dit bericht