Vaarwel Fyra, welkom Intercity Direct

14 november 2013 | Door redactie

De Fyra verdwijnt per 2014. Althans, als merknaam. NS Hispeed zal de snelle treinverbinding tussen Amsterdam Centraal en Breda omdopen tot ‘Intercity Direct’. Goed om te weten dus dat de treinverbinding gewoon blijft bestaan. Daarnaast zal er het een en ander veranderen met de toeslagen die u voor de snelle trein moet betalen.

Het gedoe met de Fyra gaat nu echt de laatste fase in. Op 15 december 2013 zal de merknaam Fyra verdwijnen en met ingang van de nieuwe dienstregeling van 2014 niet terugkeren. De treinverbinding zal voortaan als Intercity Direct door het leven gaan. Let hier dus op als u zakenreizen gaat boeken, want naar de naam ‘Fyra’ kunt u in 2014 zoeken tot u een ons weegt.

Toeslag Fyra verdwijnt

Leuk nieuws voor zakenreizigers is dat de toeslag op het traject Rotterdam Centraal – Breda komt te vervallen. Op het stuk tussen Schiphol en Amsterdam Centraal was dit al langer het geval. Tussen Rotterdam Centraal en Schiphol blijft de toeslag wel gewoon bestaan. Een toeslagkaartje kost € 2,30 voor een enkele reis in tweede klas, en € 3 in eerste klas.