Werknemer in de problemen kan Buitenlandse Zaken appen

Een zakenreiziger kan op allerlei manieren in de problemen raken tijdens zijn verblijf in het buitenland. Bij problemen waarvoor hulp van de overheid gewenst is, kunnen zakenreizigers voortaan via WhatsApp contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

19 juli 2019 | Door redactie

Als werknemers die zich voor werk in het buitenland bevinden, zoals zakenreizigers, tegen problemen aanlopen, is dit soms lastig op te lossen door hun organisaties. Zeker als het gaat om gedoe rond een paspoort of te maken heeft met de politieke situatie in het land waar de werknemer zich bevindt, is het niet verkeerd om contact op te nemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan sinds kort ook met WhatsApp. Na een succesvolle pilot kunnen alle reizigers nu via WhatsApp contact zoeken met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alleen contact opnemen via WhatsApp

Voor werknemers die naar het buitenland afreizen, is het verstandig om voor vertrek het telefoonnummer +316 82 38 77 96 toe te voegen aan hun contacten. Mocht er tijdens de reis reden zijn om contact op te nemen met Buitenlandse Zaken, dan kan de werknemer via WhatsApp een bericht sturen naar dit nummer. Binnen dertig minuten volgt er een reactie van het ministerie. Overigens is het niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of te sms’en. Het nummer is puur bedoeld voor communicatie via WhatsApp. Wie liever iemand van het ministerie aan de lijn wil hebben, kan bellen naar +31 247 247 247.