App voor Werk & Zwangerschap geeft advies

1 mei 2014 | Door redactie

Met de Werk & Zwangerschap app van FNV krijgen zwangere werkneemsters binnenkort advies dat past bij de periode van de zwangerschap waarin ze zich bevinden. Ook geeft de app antwoord op vragen over de rechten en plichten van zwangere vrouwen.

Zwangere werkneemsters hebben niet altijd helder op hun netvlies wat hun rechten en plichten zijn met betrekking tot hun werk. De Werk & Zwangerschap app van FNV geeft hen duidelijkheid over het soort werkzaamheden dat een zwangere vrouw nog mag uitvoeren, op welke moment ze verlof moet aanvragen en hoe het zit met ontslag. De app wordt binnenkort gelanceerd. Als arboprofessional kunt u de app ook raadplegen om u ervan te overtuigen dat de gezondheid van zwangere medewerksters nooit in gevaar komt.
Wilt u het direct weten zodra de app beschikbaar is om te downloaden, dan kan FNV u daarvan op de hoogte houden als u zich hiervoor via het aanmeldformulier aanmeldt.

Contract van zwangere werkneemster niet verlengd

In het bericht ‘Pas op voor discriminatie door zwangerschap’ heeft u al kunnen lezen dat veel werkneemsters te maken krijgen met negatieve reacties op hun werk vanwege de zwangerschap. Zo wordt het contract van zwangere werknemers soms niet verlengd als blijkt dat zij zwanger zijn.

Arbeidstijdenwet en zwangere werkneemsters

Als arboprofessional wilt u de zwangere werkneemsters natuurlijk vooral wijzen op de gevaren die het werken bij zwangerschap kan opleveren. Maak daarvoor gebruik van de vaktool ‘De Arbeidstijdenwet en zwangere en net bevallen vrouwen’. Ook vindt u meer informatie over de regels bij zwangerschap en het geven van borstvoeding op het werk in het bericht ‘Kent u de regels voor zwangere medewerksters?’.