Geef moeders die kolven de ruimte

1 augustus 2011 | Door redactie

Moeders die borstvoeding geven, krijgen daar niet overal een goede gelegenheid voor. Niet alleen hebben veel bedrijven nog steeds geen aparte ruimte om te voeden of te kolven, ook in overheidsgebouwen en zelfs in ziekenhuizen ontbreekt die vaak. De Wereld Borstvoeding Week die vandaag begint vraagt aandacht voor moeders die zelf hun kind willen voeden.

De Internationale Week van de Borstvoeding is van 1 tot 7 augustus en vraagt aandacht voor de mogelijkheden van moeders om borstvoeding te geven. Hoewel het zwaartepunt ligt bij voorlichting aan medewerkers in de gezondheidszorg worden ook mensen daarbuiten aangesproken. Vrouwen die borstvoeding geven, moeten daarvoor de ruimte krijgen. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook op het werk. Werkgevers spelen hierbij een belangrijke rol. Veel vrouwen stoppen vroeger dan zij zich hadden voorgenomen met borstvoeding. Werk is daar een van de oorzaken van.

Licht werkgever tijdig in

Werkende moeders die hun pas geboren baby willen voeden zijn vaak aangewezen op het magazijn, de postkamer of een andere ruimte die even niet gebruikt wordt. Dat kan natuurlijk beter, maar is niet altijd eenvoudig te realiseren. Op de website ruimteomtekolven.nl krijgen werkgevers tips voor de inrichting van een kolfruimte.  Waar u zelf aan moet denken als u zwanger bent en na de bevalling wilt gaan kolven, is uw werkgever tijdig inlichten. Zo geeft u hem voldoende tijd om een passende ruimte voor u te regelen.