Nooit meer een uitkeringsbrief van UWV kwijt

15 mei 2015 | Door redactie

Werkneemsters die met zwangerschapsverlof gaan, hebben recht op een uitkering van UWV. Meestal loopt de uitkering via de werkgever. Nadat de aanvraag is ontvangen, stuurt UWV uw organisatie daar dan ook een brief over. Voortaan kunt u deze brief ook terugvinden op het werkgeversportaal UWV.

UWV maakt niet alleen de uitkeringsbrieven over zwangerschapsverlof via het werkgeversportaal beschikbaar, het gaat om alle brieven over uitkeringen op grond van de Ziektewet (ZW) of Wet arbeid en zorg (WAZO). De brieven staan er vanaf de dag na dagtekening. Ze blijven beschikbaar tot vijf jaar na het einde van de uitkering van de werknemer.

E-mail ontvangen als er een nieuwe brief is

Om de brieven te kunnen bekijken, moet u een account hebben voor het werkgeversportaal UWV. Als u inlogt, kunt u op uw profielpagina aangeven dat u een e-mail wilt krijgen op het moment dat er een nieuwe brief voor u klaarstaat.
Voorlopig ontvangt uw organisatie alle brieven over uitkeringen ook nog per post, maar uiteindelijk zal UWV ze alleen nog via het werkgeversportaal aanbieden. U moet ze dan zelf opslaan als pdf of printen als u ze ook nog ergens anders wilt bewaren.

Papieren brieven alleen nog als opvolging vereist is

Alleen van brieven waarbij een actie of reactie van u wordt verwacht, stuurt UWV in toekomst nog een papieren versie.