De tarieven voor de loonheffingen in 2017

21 september 2016 | Door redactie

In de plannen voor 2017 die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd, staan al heel wat tarieven die volgend jaar moeten gaan gelden. Welke bedragen en percentages voor de loonheffingen zijn al – onder voorbehoud – bekendgemaakt?

Elk jaar worden op Prinsjesdag – naast het Belastingplan, de Miljoenennota, de Macro economische verkenning en de Overige fiscale maatregelen – ook de begrotingen voor de diverse ministeries voor het komende kalenderjaar gepresenteerd. Uit het Belastingplan en de begrotingen vallen al heel wat tarieven voor de loonheffingen voor 2017 te destilleren. Denk aan de tarieven en schijflengtes voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen, de ontwikkeling van de heffingskortingen en de percentages die gelden voor de premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW).

Tarieven voor 2017 nog niet definitief

Omdat de Prinsjesdagstukken nog niet door de Tweede en Eerste Kamer zijn afgehamerd (tool), kunnen er nog wel veranderingen in de tarieven optreden. Hieronder vindt u de Prinsjesdagberichten met deze informatie overzichtelijk onder elkaar:
Tarieven inkomstenbelasting gaan omhoog in 2017
Hoe hoog zijn de heffingskortingen in 2017?
De ontwikkelingen in de algemene heffingskorting
Arbeidskorting voor 2017 dubbel verlaagd
Ouderen ontvangen meer ouderenkorting in 2017
Werkgeversheffing ZVW per 2017 naar 6,65%
Sociale premies voor 2017 bekend

Bijlagen bij dit bericht